Menu

СЕРГІЇВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

МИРГОРОДСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

(двадцять восьма сесія восьмого скликання)

 

РІШЕННЯ

18.08.2023

Про надання дозволу на викуп земельної ділянки у власність для ведення фермерського господарства громадянину Олексенку В.В.

 

Керуючись ст. 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», пунктом 6-1 розділу X «Перехідні положення» Земельного кодексу України, розглянувши клопотання громадянина Олексенка Валерія Васильовича від 03.07.203 року про надання дозволу на викуп з розстрочкою платежу земельної ділянки площею 50,4984 га (кадастровий номер 5320482600:00:008:0049), враховуючи висновки та рекомендації постійної комісії з питань містобудування, будівництва, житлово-комунального господарства, комунальної власності, земельних відносин та охорони природи, сільська рада ВИРІШИЛА:

  1. Надати дозвіл громадянину Олексенку Валерію Васильовичу на викуп земельної ділянки загальною площею 50,4984 га, кадастровий номер 5320482600:00:008:0049, що знаходиться за межами села Вирішальне, цільове призначення для ведення фермерського господарства, якому належить право довічного успадкованого володіння на підставі Державного акту на право довічного успадкованого володіння землею виданого Гадяцькою районною Радою народних депутатів 05.03.1992, з розстрочкою платежу на 10 років за ціною, яка дорівнює нормативній грошовій оцінці даної земельної ділянки та становить 1638354,53 грн. (один мільйон шістсот тридцять вісім тисяч триста п’ятдесят чотири грн. 53 коп.).
  2. Уповноважити сільського голову Лідового Ігора Григоровичу укласти та підписати Договір купівлі-продажу земельної ділянки для ведення фермерського господарства в порядку пункту 6-1 Розділу X «Перехідні положення» Земельного кодексу Україниз громадянином Олексенком Валерієм Васильовичем.
  3. Визначити істотні умови Договору купівлі-продажу земельної ділянки для ведення фермерського господарства в порядку пункту 6-1 Розділу X Перехідних положень Земельного кодексу України, а саме:

- Договір купівлі-продажу земельної ділянки для ведення фермерського господарства, в порядку пункту 6-1Розділу X Перехідних положень Земельного кодексу України, укладається із розстрочкою платежу на 10 років;

- перший платіж у сумі 163835,45 (сто шістдесят три тисячі вісімсот тридцять п’ять гривень 45 коп.), що складає 1/10 ціни договору, здійснити покупцю у день нотаріального посвідчення Договору купівлі-продажу земельної ділянки;

- наступні щорічні платежі у сумі не меншою 1/10 ціни вказаного Договору, що становить 163835,45 (сто шістдесят три тисячі вісімсот тридцять п’ять гривень 45 коп.) з урахуванням індексу інфляції, здійснювати до 31 грудня поточного року наступним за роком посвідчення договору, до повного виконання зобов’язання за цим договором, але не пізніше 20 вересня 2032 року;

- у разі порушення строку погашення платежу, покупець сплачує неустойку відповідно закону.

  1. Встановити заборону на продаж або інше відчуження та надання у користування земельної ділянки (крім надання у користування фермерському господарству земельних ділянок, які знаходяться у власності членів такого фермерського господарства, що є покупцями такої земельної ділянки) до повного розрахунку покупця за договором купівлі-продажу.
  2. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію з питань містобудування, будівництва, житлово-комунального господарства, комунальної власності, земельних відносин та охорони природи.

 

Сільський голова                                                                             Ігор ЛІДОВИЙ

Карта захисних споруд полтавської області

вгору