Menu

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

СЕРГІЇВСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ

 

РІШЕННЯ

 

20 грудня 2021року                                                                                          №132

 

Про встановлення вартості харчування в закладах освіти Сергіївської сільської ради на 2022 рік

   

         Відповідно до статті 30 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статті 35 Закону України «Про дошкільну освіту»,  Постанови Кабінету Міністрів України від 24 березня 2021 р.  № 305 «Про затвердження норм та Порядку організації  харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку»;  постанови КМУ від 02.02.2011 №116 «Порядок надання послуг з харчування дітей у дошкільних, учнів у загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладах, операції з надання яких звільняються від обкладання податком на додану вартість», постанови КМУ  від 19.06.2002 №856 «Про організацію харчування окремих категорій учнів в загальноосвітніх навчальних закладах»  за погодженням з постійною комісією з питань  планування, фінансів, бюджету та соціально-економічного розвитку, виконавчий комітет Сергіївської сільської ради ВИРІШИВ:

 

  1. Встановити з 01 січня 2022 року:

- в закладах дошкільної освіти Сергіївської сільської ради для батьків та осіб, які їх заміняють, плату за харчування в розмірі 40% від вартості харчування на день;

- в закладах загальної середньої освіти Сергіївської сільської ради для батьків та осіб, які їх заміняють, плату за харчування в розмірі 50% від вартості харчування на день.

  1. Затвердити з 01 січня 2022 року вартість харчування одного дітодня в закладах дошкільної освіти  для дітей  ясельних груп – не більше  40,00 грн. для садових груп – не більше 45,00 грн.
  2. На літньо-оздоровчий період з 01.06.2022 року по 31.08.2022 року збільшити вартість харчування одного дітодня в закладах дошкільної освіти Сергіївської сільської ради на 10% від вартості харчування одного дітодня.
  3. Встановити з 01 січня 2022 року в закладах освіти Сергіївської сільської ради знижки в платі за харчування для сімей, які мають трьох  і більше дітей до 18 років на 100%.
  4. Звільнити з 01 січня 2022 року на 100% від плати за харчування   в закладах освіти Сергіївської сільської ради дітей батьків або осіб, що їх заміняють у сім’ях де сукупний дохід на кожного члена сім’ї за попередній квартал не перевищує рівня забезпечення прожиткового мінімуму, який щороку встановлюється Законом України «Про Державний бюджет України».
  5. Звільнити з 01 січня 2022 року на 100% від плати за харчування в закладах освіти Сергіївської сільської ради на основі заяви батьків з дати пред’явлення документів:

 - дітей із сімей які отримують допомогу відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям» від 01.06.2000 №1768-ІІІ.;

-   дітей-сиріт, дітей,позбавлених батьківського піклування, які перебувають під опікою і виховуються в сім’ях;

-   дітей з інвалідністю;

- дітей батьків учасників АТО, учасників бойових дій, батьків, які перебувають на військовій службі в Збройних силах України, відповідно до Указу Президента України «Про часткову мобілізацію»;

-  дітей,що вважаються потерпілими від Чорнобильської катастрофи (на основі заяви батьків, свідоцтва про народження дитини та копії посвідчення дитини з дати пред’явлення вищевказаних документів);

-   дітей, зареєстрованих як внутрішньо переміщених осіб.

  1. Встановити на 2022 рік вартість харчування на одну дитину в день в закладах загальної середньої освіти Сергіївської сільської ради:

-   для учнів 1-4 класів за кошти місцевого бюджету – в сумі 13,50 грн.;

-   для учнів 5-11класів за кошти місцевого бюджету – в сумі 13,50 грн.

  1. Батьки або особи, які їх замінюють, повинні здійснювати плату за харчування дітей в закладах освіти не пізніше 20 числа наступного за звітним місяцем, за який вноситься плата, керівники закладів освіти несуть відповідальність за своєчасне надходження батьківської плати. У разі невнесення плати в установлені строки ці суми стягуються в порядку, визначеним чинним законодавством.
  2. Контроль за виконання даного рішення покласти на відділ бухгалтерського обліку та звітності виконавчого комітету Сергіївської сільської ради.

 

Сільський голова                                                                                                                                                                               Ігор ЛІДОВИЙ

Карта захисних споруд полтавської області

вгору