Menu

                                                              

 ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

СЕРГІЇВСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ

РІШЕННЯ

 

26.06.2023                                                                                                           №43

 

Про підсумки роботи із зверненням громадян за перше півріччя 2023 року

 

Відповідно ст. 38 б. п. 1 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» (делеговані повноваження), Закону України «Про звернення громадян» та Указу Президента України від 07.02.2008 №109/2008 «Про першочергові заходи щодо забезпечення реалізації та гарантування конституційного права на звернення до органів державної влади та місцевого самоврядування», виконавчий комітет Сергіївської сільської ради ВИРІШИВ:

 

  1. Інформацію спеціаліста І категорії виконавчого комітету Сергіївської сільської ради Верби А.В. «Про підсумки роботи із зверненнями громадян за перше півріччя 2022 року» прийняти до відома (додається).
  2. Вживати невідкладних заходів щодо забезпечення реалізації конституційних прав громадян на письмові звернення та особистих прийомах, обов’язкове надання обґрунтованих відповідей за результатами розгляду, упорядкування роботи із зверненнями громадян.
  3. Постійно аналізувати та узагальнювати питання, що порушуються у зверненнях громадян, особливо повторних, виявляти причини, що їх породжують.
  4. Особливу увагу звернути на вирішення обґрунтованих заяв і скарг, організацію виїзних прийомів громадян.
  5. Вжити ефективних заходів щодо запобігання виникнення підстав повторних звернень громадян та звернень до органів вищого рівня.
  6. Контроль за виконанням даного рішення залишити за сільським головою Лідовим І. Г.

 

 

Сільський голова                                                                             Ігор ЛІДОВИЙ

 

Інформація

«Про підсумки роботи із зверненнями

громадян за І півріччя 2023 року» відповідно до вимог Указу Президента України від 07.02.2008 №109/2008

«Про першочергові заходи щодо забезпечення реалізації та гарантування конституційного права на звернення до органів державної влади та органів місцевого самоврядування»

 

Робота із зверненнями громадян проводиться відповідно до Указу Президента України від 07.02.2008 №109/2008 «Про першочергові заходи щодо забезпечення реалізації та гарантування конституційного права на звернення до органів державної влади та органів місцевого самоврядування», Закону України «Про звернення громадян» та інших нормативних актів. Прийом громадян проводиться згідно затверджених графіків проведення особистих та виїзних прийомів громадян на 2023 рік. Постійно аналізуються та узагальнюються питання, що порушуються у зверненнях громадян, що запобігає виникнення повторних звернень.

Постійно проводиться інформування населення про підсумки та стан роботи із зверненнями громадян, надається правова допомога із цих питань.

За І півріччя 2023 року до сільської ради надійшло 218 звернень, з них 173 усних, 45 письмових. Всі звернення розглянуті в установлені законом терміни, заявникам надані обґрунтовані відповіді та роз’яснення.

 Сільським головою проведено прийоми громадян засобами телефонного (62 звернення), електронного зв’язку (44 звернення) та поштою (17 звернень).       

У тому числі за видами: скарг – 4, заяв – 25, клопотань – 16.  

За звітний період надійшло 8 колективних,  210 індивідуальних звернень. Аналіз звернень громадян за категоріями авторів показує, що від переселених або внутрішньо переміщених осіб – 158, багатодітних сімей та одиноких матерів надійшло 34 звернення, від осіб з інвалідністю – 4, . Від учасників бойових дій та членів їх родин надійшло 22 звернення.

Найчастіше у своїх зверненнях громадяни порушують питання соціального захисту (110 звернень) Здебільшого, це надання матеріальної та гуманітарної допомоги, отримання довідки ВПО, надання продуктових наборів та засобів гігієни для ВПО, ремонт будинків та заміна газових приладів, призначення або продовження субсидії,  встановлення водопостачання, призначення усіх видів державної соціальної допомоги та інші.

З питань житлово-комунального господарства (48 звернень), в основному, порушувалися проблеми обслуговування та утримання будинків і прибудинкових територій, ремонт та асфальтування доріг, знесення та підрізка зелених насаджень, забезпечення тепло-, газо-, водо-, електропостачанням.

Питання земельних відносин, будівництва та архітектури (40 звернень). В основному, це питання щодо надання та приватизації земельних ділянок для індивідуального будівництва, садівництва, городництва та ведення ОСГ.

Питання поліпшення житлових умов громадян  займають одну із лідируючих позицій. Передусім, це надання тимчасового житла для ВПО, покращення житлових умов для пільгової категорії населення та інші.

З метою зменшення кількості звернень громадян до органів вищого рівня та виявлення найбільш гострих проблем, що породжують звернення і потребують вирішення на місцевому рівні, на оперативних нарадах у сільського голови  заслуховуються звіти керівників установ розташованих на території сільської ради.

Посадовими особами місцевого самоврядування забезпечується створення необхідних умов для реалізації конституційних прав громадян, особлива увага при цьому приділяється на вирішення питань поставлених пільговими категоріями. Сільським головою проводяться виїзні прийоми громадян за місцем проживання згідно затверджених графіків. Ведеться систематичне роз’яснення конституційних прав і обов’язків громадян та законодавства щодо розгляду пропозицій і скарг. Всі зусилля спрямовуються на обґрунтоване вирішення порушених питань, для цього вишукуються наявні матеріали та фінансові можливості.

 

Спеціаліст І категорії

виконавчого комітету

Сергіївської сільської ради                                                     Верба А.В.

Карта захисних споруд полтавської області

вгору