Menu

                                                            

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

СЕРГІЇВСЬКОЇ  СІЛЬСЬКОЇ  РАДИ

 

РІШЕННЯ

 

18.12.2023                                                                                                          №98

 

Про затвердження плану роботи відділу освіти, молоді, спорту, культури та соціального захисту виконавчого комітету Сергіївської сільської ради

 

Відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Положення про відділ освіти, молоді, спорту, культури та соціального захисту виконавчого комітету Сергіївської сільської ради, затвердженого рішенням другої сесії сьомого скликання Сергіївської сільської ради від 10.02.2017 року (зі змінами), виконавчий комітет Сергіївської сільської ради ВИРІШИВ:

 

  1. Затвердити план роботи відділу освіти, молоді, спорту, культури та соціального захистувиконавчого комітету Сергіївської сільської ради Миргородського району Полтавської областіна 2024 рік (додається).
  2. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника сільського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Дичка О.Р.

 

Виконуюча обов’язки сільського голови,

секретар виконавчого комітету

Сергіївської сільської ради                                                    Надія ІЛЛЯШЕНКО

 

 

 

ЗАТВЕРДЖЕНО

Рішення виконавчого комітету Сергіївської сільської ради

від 18.12.2023 №98

План роботи

відділу освіти, молоді, спорту, культури та соціального захисту виконавчого комітету Сергіївської сільської ради

 

І. Вступ

В своїй діяльності відділ освіти, молоді, спорту, культури та соціального захисту виконавчого комітету Сергіївської сільської ради (далі  - відділ освіти) керується  Законом України «Про освіту», «Про дошкільну освіту», «Про загальну середню освіту», «Про позашкільну освіту», «Про охорону дитинства», Концепцією «Нової української школи», державними національними та регіональними програмами, Законом України «Про культуру», законодавчими та нормативно-правовими актами, що координують діяльність органів місцевої влади з питань реалізації державної політики у сфері культури і мистецтв. У відділі працюють дві особи. На працівників розроблені посадові інструкції. Діяльність відділу освіти здійснюється на основі плану роботи на 2023 рік.

 

ІІ. Аналіз роботи  відділу освіти за 2022 рік

2.1. Дошкільна освіта.

Педагогічна діяльність освітянських колективів закладів дошкільної освіти була спрямована на забезпечення різнобічного розвитку дитини дошкільного віку відповідно до її задатків, нахилів, здібностей, індивідуальних, психічних та фізичних особливостей, культурних потреб, формування у дитини дошкільного віку моральних норм, набуття нею життєвого соціального досвіду.

Мережу дошкільних навчальних закладів громади представляє 3 установи. В них у 4 групах навчається та виховується 80 дітей. З них раннього віку – 1 груп, дошкільного віку – 3 групи.

Заклади дошкільної освіти забезпечено сучасною комп'ютерною технікою, підключено до Всесвітньої мережі Інтернет. Забезпечено підключення закладів до Державної інформаційної системи освіти «Курс: Дошкілля», в якій зберігатиметься інформація щодо закладу (статистичні звіти, кількість персоналу, облік дітей).

Забезпечено виконання планів роботи закладів, реалізація Базового компоненту дошкільної освіти. Належна увага впродовж навчального року приділялася питанню створення здоров’я збережувального розвивального простору, сприятливого для гармонійного розвитку дітей. Застосовується сучасний підхід в предметно-просторовій організації середовища: облаштуванні груп, забезпеченні освітнього процесу, оформленні приміщень, ділянок закладів дошкільної освіти, орієнтований на збереження та зміцнення здоров’я вихованців.

Комплектація груп здійснюється відповідно до Закону України «Про дошкільну освіту».

Станом на 31.12.2022 року показник наповнюваності закладів дошкільної освіти становить:

Назва закладу освіти

Проєктна потужність закладу

Фактична наповнюва-ність

% забезпе-

чення

ДНЗ «Джерельце» Сергіївської сільської ради

40

42

105

ДНЗ «Перлинка» с. Розбишівка Сергіївської сільської ради

25

20

80

ДНЗ «Ромашка» с. Качанове Сергіївської сільської ради

32

18

56

 

2.2. Загальна середня освіта.

Відповідно до ст. 53 Конституції України кожен має право на освіту. У 2022 н.р. закладами загальної середньої освіти громади надано освітні послуги 252 учням.

Показник наповнюваності закладів загальної середньої освіти на 31.12.2022 року становить:

Назва закладу освіти

Проєктна потужність закладу

Фактична наповнюва-ність

% забезпе-

чення

Сергіївська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів Сергіївської сільської ради

264

129

49

Розбишівська гімназія Сергіївської сільської ради  

200

93

47

Качанівська загальноосвітня школа І-ІІ ступенів Сергіївської сільської ради  

132

50

38

Відповідно до Законів України «Про освіту», «Про повну загальну середню освіту», з метою упорядкування мережі та приведення назв закладів освіти до вимог законодавства Рішенням сімнадцятої сесії восьмого скликання Сергіївської сільської ради від 16.06.2022 року було перейменовано заклади освіти:

Сергіївську ЗОШ І-ІІІ ст. Сергіївської сільської ради у Сергіївський ліцей Сергіївської сільської ради Полтавської області

Качанівську ЗОШ І-ІІ ступенів Сергіївської сільської ради у Качанівську гімназію Сергіївської сільської ради Полтавської області

ДНЗ «Джерельце» Сергіївської сільської ради у ЗДО «Джерельце» Сергіївської сільської ради Полтавської області

ДНЗ «Перлинка» Сергіївської сільської ради у ЗДО «Перлинка» Сергіївської сільської ради Полтавської області

ДНЗ «Ромашка» Сергіївської сільської ради у ЗДО «Ромашка» Сергіївської сільської ради Полтавської області.

 

2.3.  Курсова підготовка, атестація    

Одним із пріоритетних напрямків роботи по кадровому забезпеченню є  створення та впровадження  багаторівневої системи підвищення  кваліфікації  педагогічних працівників, яка реалізується шляхом  проходження курсів при Полтавському обласному інституті післядипломної педагогічної освіти ім. М.В. Остроградського, які у 2022 році пройшли 21 педпрацівник ЗЗСО та 4 педпрацівники ЗДО. Зростанню професійного рівня педагогічних працівників, розвиткові творчої ініціативи, самовдосконаленню, самоствердженню та підвищенню продуктивності діяльності сприяє атестація педагогічних працівників.

Атестаційною комісією другого рівня у 2022 році атестовано 10 педпрацівників. З них на підтвердження вищої категорії та присвоєння звання «Учитель-методист»- 1 педпрацівник, на підтвердження вищої категорії та присвоєння звання «Старший вчитель» - 1 педпрацівник, на відповідність займаній посаді про атестовано 2 заступники директори з навчально-виховної роботи закладів загальної середньої освіти та 1 завідуюча закладом дошкільної освіти.

Протягом жовтня-листопада 2022 року успішно пройшла сертифікацію вчителька початкових класів Розбишівської гімназії Сергіївської сільської ради Полтавської області Кравченко Ольга Вікторівна.

 

2.4.  Проведення ЗНО та ДПА    

Постійно проводиться робота щодо стовідсоткового охоплення дітей та підлітків шкільного віку процесом навчання та виховання. З 5 вересня по 10 вересня рейдовою групою у складі чотирьох чоловік було проведено рейд «Урок». В ході проведення заходу встановлено:

1) На території громади зареєстровано 320 дітей шкільного віку. З них у громаді постійно проживає 255 чол..

2) Навчається:

В ЗЗСО громади 204 чол.

В ліцеях, училищах, ЗВО  1-2 ступенів акредитації - 24 чол..

 

В ЗВО 3-4 ступенів акредитації - 8 чол..

В закладах інтернатного типу (Розбишівський навч.-реабіліт. центр, Гадяцький науковий ліцей інтернат) – 19 чол

3) Як внутрішньо переміщені особи зареєстровано 48 чоловік. З них

22 дітей навчається у  ЗЗСО громади.

З  метою  надання  можливості  ознайомлення  з  процедурою  проведення  зовнішнього незалежного оцінювання результатів навчання, здобутих на основі  повної загальної середньої освіти  та якісної підготовки до нього у 2021/2022  навчальному році було здійснено наступну роботу: призначено відповідального  за  формування комплектів реєстраційних документів випускників; розміщено  інформацію  про  особливості ЗНО-2022 на  сайті  Сергіївської ЗОШ І-ІІІ ст (по  мірі  надходження нової інформація оновлювалася); проінформовано випускників про  особливості проведення ЗНО – 2022 та терміни його проведення; оформлено та  поновлено у школі  інформаційний куточок «ЗНО- 2022»; проведено інформаційно-роз’яснювальну  роботу  з  вчителями-предметниками  щодо  ознайомлення  з  процедурою  реєстрації  учасників  ЗНО-2022  року.    

У зв’язку із повномасштабним вторгненням російської федерації на територію нашої країни 2021/2022 навчальному році учнів 4-их,  9-их та 11-их класів було звільнено від обов’язкового проходження державної підсумкової атестації. Через воєнні дії в Україні у минулому році було скасовано проведення традиційних вступних випробувань до закладів вищої освіти, відповідно втратив чинність наказ, що регламентував проведення ЗНО. Для вступу на перший курс для здобуття ступеня бакалавра (магістра з медичних та ветеринарних спеціальностей) використовувались результати національного мультипредметного тесту, який пройшли 12 випускників 11 класу Сергіївської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Сергіївської сільської ради, за результатами якого 7 чоловік вступили до вищих закладів освіти

  В результаті проведеної роботи щодо формування бази даних на випускників закладів загальної середньої освіти громади у 2022 році, оформлення та видачу персоніфікованих документів про освіту державного зразка,  документами про освіту  забезпечено 43 випускники: 12 учнів  закладів загальної середньої освіти отримали свідоцтва про повну загальну середню освіту, 31 учень одержали свідоцтва про базову середню освіту.

 

2.5. Інформаційно-методичне забезпечення педагогічного процесу

На сьогодні інформатизація освіти є одним із пріоритетних напрямків діяльності закладів освіти для удосконалення форм і змісту освітнього процесу, впровадження елементів дистанційного навчання, формування творчої особистості, яка вміє застосовувати набуті знання і вміння, працювати з інформаційними ресурсами для успішної діяльності у будь-якій сфері суспільного життя – для інноваційного розвитку суспільства.

     В умовах розбудови освіти, інформаційне забезпечення функціонування науково-методичної роботи набуває особливого значення. Підвищення ефективності науково-методичної роботи тісно пов'язано з розвитком і функціонуванням системи інформаційного забезпечення цього процесу, з умінням правильно й плідно використовувати його можливості. Головним завданням відділу в даному напрямку є обробка, систематизація та упорядкування інформаційного потоку із різних джерел освітньої галузі, донесення інформації до адресатів (вхідна документація-1671, вихідна документація -557).

     В рамках інформаційної діяльності працівники відділу освіти знайомлять педагогічних працівників з новими напрямки в розвитку дошкільної, загальної середньої освіти, доносять інформацію про зміст освітніх програм, рекомендацій, здійснюють накопичення і систематизацію передового педагогічного досвіду.

З 24 лютого по 8 червня 2022 року, відповідно до управлінських рішень щодо організації освітнього процесу, освітні послуги здобувачам освіти  надавалися з використанням дистанційних технологій.  На  заклади загальної середньої освіти було розроблено  пропозиції та рекомендації  щодо організації навчальних занять із застосуванням дистанційних форм та платформ. 100% педагогічних працівників опанували освітні платформи для  проведення онлайн-конференцій та відеоуроків: Zoom, Google Meet, Class Room тощо. На платформі для дистанційного та змішаного навчання «Всеукраїнська школа онлайн» зареєстровано 44 педагогічних працівника та 52 учні, Розбишівська гімназія використовує електронний журнал та електронний щоденник «Нові знання». На цій же платформі зареєструвалась і Качанівська гімназія.

З метою створення в закладах освіти безпечного освітнього середовища, виконавчим комітетом Сергіївської сільської ради у всіх закладах освіти облаштовані укриття, встановлено тривожну сигналізацію з виведенням сигналу на пульт охорони.  Працівники та здобувачі освіти, їхні батьки або інші законні представники (далі - батьки) поінформовані про правила організації освітнього процесу, відвідування закладу освіти та перебування в ньому в умовах військового стану. Надано роз'яснення батькам здобувачів освіти щодо необхідності впровадження в закладі освіти обмежувальних заходів стосовно відвідування закладу освіти сторонніми особами.

Освітні послуги, які надають заклади освіти, відповідають запитам здобувачів освіти. Провідну роль у наданні якісних освітніх послуг відіграє освітнє середовище, у якому перебувають діти. Освітній простір для початкових класів осучаснено новими меблями, дидактичними матеріалами, навчально-методичною літературою.

 

2.6. Нова українська школа 

Продовжується реформа в освіті, відбуваються корінні зміни в початковій  школі. Із 1 вересня 2022 року вчителі 5-х класів прийняли естафету впровадження реформи НУШ у базовій школі. Метою нової школи є різнобічний розвиток особистості, яка прагне до самовдосконалення та навчання впродовж життя. Навчання у 5 класі передбачає впровадження інноваційних підходів до структури та змісту навчання. У зв’язку з цим всі вчителі, які викладають у 5-их класах закладів освіти громади, пройшли курси підвищення кваліфікації.

У зв’язку з воєнними діями матеріально-технічна база  класів нової української школи протягом  2022 року не поповнювалась.

2.7. Інклюзивна освіта

За сприяння відділу освіти в закладах освіти організована інклюзивна форма навчання, а саме: у в закладах дошкільної освіти одна інклюзивна група(ДНЗ «Джерельце», 3 вихованці), в закладах загальної середньої освіти  всього 5 класів, у них 5 учнів (Розбишівська гімназія – 2 учні, Качанівська гімназія – 3 учні. У 2022 році з державного бюджету отримано субвенцію на здійснення підтримки осіб з особливими освітніми потребами в сумі 78905 грн. З них 48137 грн використано на проведення корекційно-розвиткових занять та 1839 грн – на придбання спеціальних  засобів корекції психофізичного розвитку.

Обладнання розподілено відповідно до кількості дітей з особливими освітніми потребами.

Безпечні умови навчання створено відповідно до вимог Державних санітарних правил і норм влаштування, утримання закладів загальної середньої освіти та організації освітнього процесу та  харчування.

 

2.8.  Медичне обслуговування    

Збереження здоров’я дітей,  здійснення їх медичного  обслуговування  є  предметом постійної уваги відділу та директорів закладів освіти Сергіївської сільської ради. За результатами проведених  медичних профоглядів діти розподілені на групи для занять фізичною культурою.  Керівники    освітніх  установ,  медичні  працівники  спрямовують  свою  роботу  на  збереження  та  зміцнення  здоров’я  дітей,  формування  навичок  здорового способу життя.  Аналіз перевірки з питань організації проведення медичних оглядів учнів  та вихованців свідчить про те, що у всіх закладах освіти є графік проходження  медичних оглядів та забезпечено своєчасність їх проходження.   Класними керівниками та адміністрацією закладів освіти контролюється  питання  щодо  обліку  пропущених  уроків  дітьми  у  класних  журналах  на  предметних сторінках, з веденого обліку відсутності учнів, наявності медичних  довідок або записок від батьків про пропущені уроки протягом дня.  За  останні  роки  відмічається  негативна  динаміка  показників  захворюваності дітей. Саме протягом навчання збільшується кількість дітей  із  відхиленням у стані здоров’я, з порушенням зору, з хворобами органів травлення,  нервової системи.  Адміністрація  закладів  освіти  спільно  з  медичними  працівниками  здійснює контроль за станом здоров’я  дітей. За результатами медичних оглядів  складені листки здоров’я та карти розсаджування за партами.   

 

2.9. Забезпечення підручниками:

Відділом освіти  та закладами освіти було сформовано потребу для забезпечення учнів 5 та 9  класів підручниками за  державні кошти. Станом на 31.12.2022 року учні 5-х класів забезпечено підручниками з математики.

 

2.10. Протипожежні заходи:

Безпека учнів беззаперечно є першочерговим завданням. Приведення закладів освіти громади у належний протипожежний стан потребує значних фінансових асигнувань та поступовості вирішення.

З цією метою у 2022 році проведено перевірку та перезарядку первинних засобів пожежогасіння в усіх закладах освіти.  Протягом року за кошти місцевого бюджету  у Сергіївському ліцеї та ЗДО «Джерельце» встановлено протипожежну сигналізацію,  розроблено проектну документацію на встановлення протипожежної сигналізації у Качанівській гімназії.

  

2.11. Харчування 

Харчування у закладах освіти  у 2022 році було організовано відповідно до перспективного чотиритижневого сезонного меню, яке в обов’язковому порядку погоджується  Миргородським  РУ ГУ  Держпродспоживслужби в Полтавській області.

Безкоштовним гарячим харчуванням у закладах  освіти охоплено всіх дітей з числа пільгових категорій (діти учасників бойових дій; діти-сироти; діти, позбавлені батьківського піклування; діти з особливими освітніми потребами, які навчаються у спеціальних та інклюзивних класах (групах); діти із сімей, які отримують допомогу відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям; діти, що мають статус «діти, потерпілі від наслідків Чорнобильської катастрофи, діти внутрішньо переміщених осіб). У закладах загальної середньої освіти загальна чисельність таких дітей – 67 учень (вартість одноразового гарячого харчування у школах становила 27,00 грн. на день). Батьківська плата для інших учнів становила 50%. У закладах дошкільної освіти таких дітей було 21 (вартість дітодня у садочках становила: 40,00 грн. для дітей раннього віку (до 3-х років), 45,00 грн – для дітей дошкільного віку (до 6-7 років)). Розмір батьківської плати становив 40%.

З метою посилення контролю за якістю харчування, зокрема, якістю харчових продуктів, які постачаються до закладів освіти, а також відповідно до Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності харчових продуктів», у всіх закладах освіти впроваджується система управління безпечністю харчової продукції за принципами системи НАССР (система аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках). Здійснюється моніторинг дотримання санітарного законодавства при організації харчування дітей спільно з представниками територіальних органів Держпродспоживслужби. У кожному закладі освіти створено робочі групи по забезпеченню контролю за дотриманням системи НАССР.

 

2.12. Обдарована молодь

Як відомо, успіхи школярів - найвища оцінка діяльності школи. На території Сергіївської громади діє програма підтримки «Обдаровані діти».

Головним завданням виконання Програми в роботі з обдарованими учнями є створення максимально сприятливих умов для розвитку обдарованих учнів, активного їх залучення до персональної чи командної участі в олімпіадах, конкурсах інтелектуального, мистецького, спортивного напрямків, впровадження інтерактивних технологій навчання та виховання, створення сприятливих умов для самозростання і розвитку творчого потенціалу вчителів.

Здобутки за 2020-2021 навчальний рік:

Олімпіади

Розбишівська гімназія: ІІІ м. – 1переможець, І м. – 3 переможці

Качанівська ЗОШ: І м. – 5 перемог

Сергіївська ЗОШ: І м. – 5 перемог.

 

Конкурси  

Розбишівська гімназія: І м. – 8 переможців, ІІ м. – 1 переможець;

Качанівська ЗОШ: І м. – 3 переможці, ІІ м. – 1 переможецьі;

Сергіївська ЗОШ: І м. – 2 переможці.

Дві учениці отримали дипломи І ступеня у ІІІ етапі Всеукраїнських учнівських олімпіад:

Лукашук Олександра в олімпіаді з історії (Сергіївська ЗОШ, вчитель Ілляшенко А.Г.) та Ткаченко Ярослава у олімпіаді з математики (Розбишівська гімназія, вчитель Чирвон В.П.)

Спортивні змагання – команди-учасниці змагань в залік Спартакіади  громад 2021-2022 навчального року серед учнів закладів загальної середньої освіти закладів освіти Сергіївської ТГ (районний етап) зайняли:

І м. - футбол (хлопці);

ІІІ м. – футбол (дівчата);

ІІІ м. -  шахи;

І м. – настільний теніс.

 

2.13. Позашкільна робота 

Позашкільна робота відіграє важливу роль у формуванні особистості дитини. На території Сергіївської громади працюють гуртки різного спрямування. Гуртковою роботою охоплено 142 учні закладів загальної середньої освіти.

 Відвідують гуртки при Центрі культури та дозвілля Сергіївської сільської ради 89 учнів (всього 5  гуртків: 1 – хореографічний (2 групи), 1 – вокальний (2 групи),  2 гуртки художньо-естетичного напрямку, 1 гурток туристсько-краєзнавчий). З них:

учні Розбишівської гімназії  - 23 (11 – вихованці гуртка «Талановиті ручки», керівник Ольга Рябоконь, 12 – вихованці туристично-краєзнавчого гуртка «Розбишаки»;

учні Качанівської гімназії – 15 (вихованці гуртка «Креативне рукоділля, керівник Лариса Колесник);

учні Сергіївського ліцею 27 (вихованці гуртка хореографії, керівник Олена Мигаль).

На базі Сергіївського ліцею відкриті класи Гадяцької музичної школи. В них задіяно 53 учасники:

  • Клас вокалу – 7 учнів,
  • Клас сольного співу – 6 учнів,
  • Класи образотворчого мистецтва – 40 учнів та вихованців.

При Центрі культури та дозвілля працюють гуртки сучасної пісні  «Дзвіночок» та  «Співаночки» (керівник Скляр Л.А.), в роботі яких бере участь 21 учень (14 – Розбишівська гімназія, 1 – Качанівська гімназія, 6-Сергіївський ліцей), а також із учнями старших класів проводяться заняття концертно-театральної бригади.

Гурткова робота проводиться і в закладах дошкільної освіти. Нею охоплено 100 % вихованців. При закладах дошкільної освіти працюють гуртки :

ЗДО «Ромашка» - «Мистецтво рідного краю»;

ЗДО «Перлинка» - «Шість цеглинок»;

ЗДО «Джерельце» - «Світ казки», «Паперові фантазії», «В гостях у казки», «Умілі рученята».

 

2.14. Забезпечення прозорості та інформаційної відкритості закладів  освіти   

Заклади освіти Сергіївської громади  мають  власні  веб-сайти,  на  яких  висвітлюються:  новини, звіт керівника перед громадськістю, Статут закладу освіти, Ліцензії на  провадження  освітньої діяльності,  структура  та органи  управління,  кадровий  склад, освітні програми, що реалізуються в закладі, наявність вакантних посад,  матеріально-технічне забезпечення, результати моніторингу якості освіти.  

 

 

Основні завдання відділу освіти, молоді, спорту, культури та соціального з виконавчого комітету Сергіївської сільської ради на 2023рік:

  1. Забезпечення доступної та якісної освіти відповідно до вимог суспільства, запитів особистості, потреб держави й області.
  2. Здійснення контролю за дотриманням установчих документів закладів освіти, культури.
  3. Забезпечення якості дошкільної освіти відповідно до контексту Концепції Нової української школи та змісту Базового компонента дошкільної освіти, навчальних програм розвитку та виховання дітей дошкільного віку.
  4. Створення оптимальних умов для забезпечення неперервної освіти педагогічних працівників системи дошкільної та загальної середньої освіти шляхом поширення дистанційної освіти.
  5. Забезпечення організаційних питань щодо підвищення кваліфікації педагогічних працівників закладів освіти, культури.
  6. Забезпечення своєчасного та повного виконання заходів щодо підготовки та організованого проведення державної підсумкової атестації та зовнішнього незалежного оцінювання навчальних досягнень випускників закладів загальної середньої освіти.
  7. Здійснення належної підготовки закладів дошкільної, загальної середньої освіти до нового 2023-2024 навчального року, закладів культури до роботи в осінньо-зимовий період 2023-2024 рр.
  8. Контроль за функціонуванням та оновленням сайтів закладів освіти Сергіївської сільської ради, соціальними мережами закладів культури.
  9. Сприяння застосуванню інноваційних технологій навчання з метою стимулювання самоосвіти, самовдосконалення та формування соціальної компетентності учнів.
  10. Сприяння впровадженню НАССР у закладах освіти громади.
  11. Здійснення контролю за перевезенням учнів та вчителів до місця навчання і у зворотному напрямку.
  12. Активізація роботи з обдарованими дітьми, досягнення кращих результатів олімпіадах з базових дисциплін; стимулювання творчості педагогів та учнів.
  13. Розвиток  національно-патріотичного виховання.
  14. Підтримка дітей пільгових категорій.
  15. Здійснення контролю за формуванням внутрішньої системи забезпечення якості освіти в закладах загальної середньої освіти.
  16. Побудова внутрішньої системи забезпечення якості освіти у закладі загальної середньої освіти (рекомендації «Абетки для директора»).
  17. Посилення роботи з дітьми щодо профілактики правопорушень в учнівському середовищі.
  18.  Реалізація перспективних проєктів, спрямованих на заохочення дітей та  молоді до благодійних соціальних, інтелектуальних та творчих ініціатив.
  19. Розвиток і популяризація здорового способу життя серед населення, підтримка дитячої і молодіжної політики у сфері фізичної культури і спорту.
  20. Залучення різних вікових груп  населення до регулярних та повноцінних занять фізичною культурою і спортом за місцем їх проживання, навчання, роботи.
  21. Сприяння забезпеченню на території громади реалізацію державної політики у сфері культури та бібліотечної справи
  22. Сприяння  поповненню та поновлення матеріально-технічної бази і фондів в клубних закладах та бібліотеках

 

Циклограма діяльності відділу освіти, молоді, спорту, культури та соціального захисту виконавчого комітету Сергіївської сільської ради.

 

№ з/п

Заходи

Відповідальні

Циклограма проведення

1.

Підготовка проектів розпоряджень  сільського голови, доручень, протоколів та ін.

Працівники відділу

постійно

2.

Підготовка наказів відділу

Працівники відділу

постійно

3.

Наради з керівниками  закладів освіти

Працівники відділу

один раз в квартал

4.

Наради із заступниками керівників закладів освіти

Працівники відділу

за потреби

5.

Нарада із працівниками закладів культури

Працівники відділу

один раз в квартал

6.

Засідання атестаційної комісії другого рівня з атестації педагогічних працівників

Працівники відділу

Вересень-березень

7.

Робота зі зверненнями громадян

Працівники відділу

постійно

 

 

Річна, періодична статистична звітність.

 

з/п

Назва звітної документації

Терміни виконання

Відповідальні

1.

Моніторинг виконання закладами освіти ст.30 Закону України «Про освіту»

щокварталу

Івко С.О.

2.

Про  стан функціонування  та наповнення сайтів закладів освіти

щокварталу

Хоменко О.С.

3.

Узагальнена інформація про виконання норм харчування  у закладах освіти.

щомісяця

Хоменко О.С.

4.

Звіт про комплектацію дітей у ЗДО станом на 01.01.2023 р.

до 10.01

Хоменко О.С.

5.

Інформація щодо окремих категорій дітей у закладах дошкільної освіти

до 10.01

Хоменко О.С.

6.

Формування  річного статистичного звіту 85-К (ЗДО)

до 01.02

Івко С.О.

7.

Організація роботи з формування замовлень документів про освіту.

Протягом року

Івко С.О.

8.

Проведення на території сільської ради  оцінювання фізичної підготовленості  серед населення громади та в закладах загальної середньої освіти

 

Квітень- жовтень

Івко С.О.

9.

Звітність про видачу документів про освіту випускникам 2023 р.

Червень

Івко С.О.

10.

Формування мережі класів та учнів в них

до 05.09

Івко С.О.

11.

Поновлення бази даних обліку дітей дошкільного та шкільного віку.

до 01.09

Хоменко О.С.

12.

Укладання статистичної звітності за формою ЗНЗ-1.

до 10.09

Івко С.О.

13.

Перевірка тарифікаційних списків закладів загальної середньої освіти

до 10.09

Івко С.О.

14.

Формування статистичної звітності

76-РВК

до 20.09

Івко С.О.

15.

Формування статистичного звіту за формою 77-РВК, 83-РВК

до 05.10

до 24.10

Івко С.О.

16.

Відомості про матеріальну базу ЗЗСО

до19.10

Івко С.О.

17.

Узагальнення інформації про охоплення дітей навчанням

Жовтень

Івко С.О.

18.

Формування перспективної мережі класів та учнів в них на 2023/2024 н.р .

Листопад

Івко С.О.

19.

Звіт про продовження навчання для здобуття повної середньої освіти випускниками 9 класів( 1-ЗСО)

до 01.01

Івко С.О.

20.

Статистичні звіти за 2023 рік: -  по формі 2-ФК (стан фізичної культури та спорту), ФК

до 01.01

Івко С.О.

21.

Статистичні звіти 7-НК, 6-НК за 2023 рік (заклади культури клубного типу, бібліотечні заклади )

до 30.12

Хоменко О.С.

22.

Статистичні звіти по формі 1 ОБК, 2 ОБК (оздоровлення та відпочинок)

Січень-квітень, вересень

Хоменко О.С.

 

 

Перелік основних організаційно-масових, ювілейних заходів, проведення яких здійснюється за участі відділу освіти

 

з/п

Зміст  заходу

 

Термін

 проведення

Відповідальний

1.

Організація участі у  відбіркових етапах Всеукраїнських, обласних фестивалів, конкурсів, змагань серед учнів ЗЗСО

Згідно положення про проведення конкурсів, фестивалів тощо

Працівники відділу

2.

Організація відбіркових спортивно-оздоровчих заходів

обласних спортивних конкурсів

Згідно положення про проведення спортивних змагань

Працівники відділу

3.

Організація участі  команд громади в спортивних турнірах та військово-патріотичних іграх

Згідно затверджених графіків змагань спортивних турнірів та ігр

Працівники відділу

4.

Участь аматорських колективів та окремих виконавців у Всеукраїнських, обласних музичних, творчих фестивалях, конкурсах

Згідно положення про проведення конкурсів, фестивалів тощо

Працівники відділу

5.

Заходи з національно – патріотичного виховання

Протягом року

Хоменко О.С.

6.

Заходи  щодо  попередження правопорушень, злочинності  серед учнів  закладів освіти

Протягом року

Хоменко О.С.

7

Вступна кампанія-2023 (Підготовка  та реєстрація  учнів)

Січень

Івко С.О.

8

Організація заходів до Дня Соборності України

 січень

Працівники відділу

9

 Заходи  до Дня пам’яті Героїв Крут

січень

Працівники відділу

10

Відзначення Міжнародного Дня  безпечного інтернету

січень

Працівники відділу

11

Організація роботи щодо проведення підготовки до вступної кампанії

січень-лютий

Івко С.О.

12

Вшанування учасників бойових дій на території інших держав та  виведення військ із Республіки Афганістан

лютий

Працівники відділу

13

Заходи до  Дня пам’яті Героїв Небесної Сотні «Майдан. Україна. Шлях до свободи»

лютий

Працівники відділу

14

Міжнародний День рідної мови

лютий

Працівники відділу

15

Міжнародний жіночий день

березень

Працівники відділу

16

Заходи  присвячені пам’яті       Т. Г. Шевченка

березень

Працівники відділу

17

Всесвітній День здоров′я

квітень

Працівники відділу

18

День довкілля

3 субота квітня

Працівники відділу

19

Всесвітній День землі

квітень

Працівники відділу

20

Заходи до Дня Чорнобильської трагедії (1986 рік)

квітень

Працівники відділу

21

Організація та проведення заходів до Дня пам'яті та примирення  та Дня визволення від нацизму

травень

Працівники відділу

22

День Матері

травень

Працівники відділу

23

Міжнародний День родини (сім′ї)

травень

Працівники відділу

24

Акція до Всеукраїнського Дня вишиванок

3 четвер травня

Працівники відділу

25

День Європи

3 субота травня

Працівники відділу

26

Заходи із нагоди закінчення навчального року

травень

Івко С.О.

27

Підготовка звіту про  організацію та проведення циклів з формування  здорового способу  життя               «Разом до здоров’я»  закладах освіти  Сергіївської сільської ради.          

 

травень

Хоменко О.С.

28

Заходи з організації відпочинку та оздоровлення дітей

Червень-серпень

Хоменко О.С.

29

Конкурсно-розважальні програми до Дня захисту дітей

червень

Працівники відділу

30

Урочисті  заходи  для випускників закладів загальної освіти

червень

Працівники відділу

31

Молодіжно-розважальні програми на Свято Молоді

червень

Працівники відділу

32

Святкування державних свят. День Конституції України

червень

Працівники відділу

33

Заходи з попередження торгівлі людьми

Червень-липень

Працівники відділу

34

Урочистості заходи до Дня прапора України та Дня Незалежності України

серпень

Працівники відділу

35

Огляд готовності  закладів освіти до нового 2023/2024 навчального року

серпень

Працівники відділу

36

Серпневі педагогічні наради, конференція

серпень

Працівники відділу

37

Святкові заходи до Дня знань

вересень

Працівники відділу

38

Заходи щодо охоплення навчанням дітей шкільного віку

вересень

Івко С.О.

39

Оперативна інформація про продовження навчання та працевлаштування випускників 9-х, 11-х класів.

вересень

Івко С.О.

40

Заходи до Дня працівників освіти

 

жовтень

Працівники відділу

41

Заходи з відзначення Дня Захисника України

жовтень

Працівники відділу

42

 

Заходи в Дні пам’яті жертв голодомору 1932-1933 роки 

листопад

Працівники відділу

43

Заходи до Дня Гідності та Свободи

листопад

Працівники відділу

44

Заходи у рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насилля»

Листопад-грудень

Хоменко О.С.

45

День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

грудень

Працівники відділу

46

Заходи до Дня Святого Миколая та Нового року

грудень

Івко С.О.

 

 

 

Відділ освіти, молоді, спорту та культури виконавчого комітету Сергіївської сільської ради

направляє на місця

- укази, розпорядження, доручення Президента України, урядові та нормативно-правові документи, інформаційно-методичні листи, накази, рішення колегії Міністерства освіти і науки України.

Протягом року

- урядові та нормативно-правові документи, інформаційно-методичні листи, накази Міністерства освіти і науки України, розпорядження голови облдержадміністрації, України, накази Департаменту освіти і науки облдержадміністрації, рішення сесії обласної, сільської рад, власний довідково-аналітичний матеріал.

                                                                              Протягом року

 

   - узагальнюючі накази, довідки, інформації з питань загальної середньої освіти, виховної роботи в закладах освіти.

                                     Постійно

 

- розпорядчі документи щодо підготовки матеріально-технічної бази закладів освіти та установ освіти до роботи в новому 2023/2024 навчальному році та осінньо-зимовий період.

  Червень

 

Відділ освіти, молоді, спорту, культури та соціального захисту  одержує

від   закладів освіти інформації

- про розвиток фізичної культури і спорту

    Протягом року

   Івко С.О.

- інформація щодо тимчасового призупинення роботи закладів освіти

   Протягом року

                                                                                    Івко С.О.

- інформація щодо відновлення роботи закладів освіти

                                                                                         Протягом року

Івко С.О.

- про поновлення банку даних учнів та аналіз роботи з попередження      правопорушень серед неповнолітніх

    Щоквартально     Хоменко О. С.

 

- оперативну інформацію щодо функціонування закладів освіти

Відповідно до          визначених термінів

    Івко С.О.

- про претендентів на нагородження золотими, срібними медалями

    Лютий

                                                                                    Івко С. О

 

- про підсумки огляду закладів освіти щодо дотримання Державних санітарних правил і норм влаштування, утримання,   закладів  загальної середньої освіти та організації освітнього процесу процесу

      Серпень

      Івко С. О.

                                                                                   

- дані про перспективну мережу оздоровлення дітей та підлітків влітку

      Квітень

      Хоменко О. С.

 

- перспективне працевлаштування випускників 11-х класів закладів освіти

     Квітень      Івко С. О.

 

- перспективний план продовження здобуття повної загальної середньої освіти випускниками 9-х класів закладів освіти

     Квітень      Івко С. О.

 

- про виконання програми розвитку дітей старшого дошкільного віку «Впевнений старт»

     Травень

     Хоменко О. С.

 

- інформація про наявність вільних вакантних місць

     Червень-серпень

     Івко С. О.

 

- списки претендентів на нагородження медалями за підсумками навчання у 10-му класі

     Червень

     Івко С. О.

 

- про виконання планів розвитку закладів загальної середньої освіти

 

    Червень

     Івко С. О.

 

- про підсумки проведення державної підсумкової атестації у закладах освіти

     До 1 липня                                            Івко С. О.

 

- аналіз підготовки закладів освіти до початку навчального року

              Липень, серпень                Івко С. О.

     Хоменко О.С                                                                                              

 

- підсумки літнього оздоровлення дітей

     Вересень

     Хоменко О. С.

 

 

- інформацію про продовження навчання та працевлаштування випускників 9-х і  11-х класів

     Вересень      Івко С. О.

 

- про стан організації підвезення дітей до місця навчання

                До 10 вересня                                      Хоменко О.С.

 

- про стан обліку дітей дошкільного віку та виконання комплексного плану заходів щодо підготовки дітей старшого дошкільного віку до навчання у школі

                                                                                      Жовтень

                                                                   Хоменко О. С.

 

- про організацію харчування учнів закладів освіти

                         До 15 жовтня,                                   Хоменко О. С.

- про виконання Закону України «Про дошкільну освіту» та Базової програми розвитку  дитини дошкільного віку

                                                                   Листопад

                                                                                            Хоменко О. С

 

- списки педагогічних працівників  закладів загальної середньої освіти

      До 1 листопада        Івко С. О.

 

- про виконання заходів обласної програми роботи з обдарованою           молоддю

      До 20 листопада

                                                       Івко С. О.

- про проведення уроку гендерної грамотності та профілактики попередження торгівлі людьми

                                                                        До 20 листопада

                                                                   Хоменко О.С.    

                             

- про адаптацію до навчальних умов учнів 1, 5 класів

      До 20 листопада

                                                           Івко С. О.

 

- про функціонування органів учнівського самоврядування

     Листопад

     Хоменко О. С.

 

- про забезпечення навчальною літературою учнів 1-11 класів за програмою навчання для закладів освіти

     Листопад

                                                                                 Хоменко О.С.

- про надання відомостей щодо прогнозованих та фактичних контингентів учнів  закладів загальної середньої освіти

     Листопад

                                                                                  Івко С. О.

Графік роботи відділу освіти, молоді та спорту

 

Початок роботи – 8.00

Перерва на обід – 12.00-13.30

Кінець роботи – 17.30  (п’ятниця – 16.00)

Вихідні дні – субота, неділя

 

У святкові дні згідно з розпорядженням виконавчого комітету  Сергіївської сільської ради.

 

 

Примітка:

план роботи відділу освіти на 2023 рік є базовим, корекція його змісту може здійснюватися через щомісячне планування.

 

Карта захисних споруд полтавської області

вгору