Menu

                                                            

 

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

СЕРГІЇВСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ

РІШЕННЯ

 

22.01.2024                                                                                                          №9

 

Про затвердження попереднього висновку стосовно відповідності інтересам та потребам Сергіївської територіальної громади пропозиції щодо ініціювання співробітництва територіальних громад

 

Керуючись статтями 11, 52, 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статті 5 Закону України «Про співробітництво територіальних громад», виконавчий комітет Сергіївської сільської ради ВИРІШИВ:

 

  1. Затвердити попередній висновок стосовно відповідності інтересам та потребамСергіївської територіальної громади пропозиції щодо ініціювання співробітництва територіальних громад (Додаток 1).
  2. Секретареві Сергіївської сільської ради забезпечити надання до Сергіївської сільської ради  визначеного в пункті 1 цього рішення попереднього висновку та проекту рішення про надання згоди на організацію співробітництва територіальних
  3. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію з питань містобудування, будівництва, житлово-комунального господарства, комунальної власності, земельних відносин та охорони природи (Пащенко С.П.).

 

Сільський голова                                                                             Ігор ЛІДОВИЙ

 

 

                                                   Додаток №1

до рішення виконавчого комітету Сергіївської сільської ради від 22.01.2024 року №9 «Про затвердження попереднього висновку стосовно відповідності інтересам та потребам територіальної громади пропозиції щодо ініціювання співробітництва територіальних громад

 

Попередній висновок стосовно відповідності інтересам та потребам територіальної громади пропозиції щодо ініціювання співробітництва територіальних громад:

  1. Суб’єкт внесення пропозиції:виконуюча обов’язки сільського голови Сергіївської сільської ради (розпорядження від 15.12.2023 №149 о.д. «Про ініціювання співробітництва Сергіївської сільської територіальної громади та Лохвицької міської територіальної громади»).
  2. Дата внесення пропозиції: розпорядження від 15.12.2023року.
  3. Потенційні суб’єкти співробітництва: Сергіївська сільська територіальна громада та Лохвицька міська територіальна громада.
  4. Мета співробітництва:вивезення твердих побутових відходів з території с. Качанове Сергіївської громади.
  5. Обґрунтування доцільності співробітництва: згідно Комплексній програмі поводження з твердими побутовими відходами у Полтавській області на 2022-2030 роки заплановано реконструкцію звалища в м. Лохвиця у статус полігону з інженерними засобами захисту довкілля та перспективою створення переробного комплексу. Сергіївській громаді найближче вивозити ТПВ на полігон м. Лохвиця.
  6. Сфера здійснення співробітництва: створення необхідної інфраструктури для функціонування системи управління побутовими відходами, орієнтованої на технології комплексного перероблення відходів з мінімальним негативним впливом на навколишнє середовище і здоров'я людей.
  7. Форма співробітництва: підписання договору про співробітництво.
  8. Очікувані фінансові результати співробітництва: очікуваний економічно обґрунтований розрахунковий рівень тарифів на збирання та перевезення побутових відходів - рівень тарифів визначається шляхом аналізу діючих тарифів за попередній період з урахуванням індексу споживчих цін або дослідження з відкритих джерел інформації рівня тарифів в інших територіальних громадах на збирання та перевезення побутових відходів.
  9. Висновок: пропозиція щодо ініціювання співробітництва територіальних громад відповідає  інтересам та потребам Сергіївської сільської територіальної громади та Лохвицької міської територіальної громади.

 

Карта захисних споруд полтавської області

вгору