Menu

17.01.2022 року фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області не були допущені на перевірку у магазин заморожених продуктів «Галя Балувана» за адресою вул. В’ячеслава Чорновола, 2-Б.

Торговельний заклад реалізує  продукцію домашніх напівфабрикатів ТМ «Галя Балувана», що  знаходяться у Полтаві за адресою  вул. Європейська,  65 та вул. Станіславського, 14/2.

Два місяці тому під час позапланової перевірки за зверненням громадян потужності СК «Кропкрафт-груп», де здійснюється виробництво та введення в обіг домашніх напівфабрикатів ТМ «Галя Балувана», що  знаходяться у Полтаві за адресою  вул. Європейська,  65 та вул. Станіславського, 14/2 фахівці Головного управління Держпродспоживслужби  в Полтавській області встановили порушення вимог законодавства у сфері безпечності та окремих показників якості харчових продуктів при виробництві та обігу харчових продуктів.

Зокрема, оператор ринку СК «Кропкрафт-груп» не надав жодного документа на м’ясо, рибу та інші харчові продукти, які використовується як інгредієнти для  виготовлення  пельменів, хінкалі, котлет, фаршированих перців та голубців, а також інформації про підприємства з яких вона отримана. Також суб’єкт господарювання СК «Кропкрафт-групп» не дотримувавсяся правил щодо гігієнічних вимог до потужностей харчової промисловості: у приміщенні цеху з виготовлення напівфабрикатів  на вулиці Станіславського 14/2 , на стінах були залишки монтажної піни, у стелі отвори, кухонний інвентар зберігалися хаотично, у холодильному обладнані де зберігалосся м’ясо, фарш, молочні продукти, соуси – були  відсутні  засоби вимірювальної техніки та недотримується товарне сусідство. У цеху було  повно мух та молі. За результатами лабораторних  досліджень  було  виявлено бактерії групи кишкової  палички.

На той момент фахівці Держпродспоживслужби дали можливість суб’єкту господарювання усунути недоліки у десятиденний термін.

Прибрати недоліки, які створюють небезпеку життю і здоров’ю людей,   мали б і у магазині «Галя Балувана», що за адресою вул. В’ячеслава Чорновола, 2-Б. Однак, перевірити, чи працює магазин з дотриманням законодавства у сфері безпечності та окремих показників якості харчових продуктів при виробництві та обігу харчових продуктів, сьогодні 17.01.2022 року, фахівцям Управління не вдалося.

Довелося викликати поліцію. Але і з представниками правоохоронних органів перевірити магазин фахівці Держпродспоживслужби не змогли. Крім того, під час фото зйомок, погрожували судом. За результатами рейду складено протокол. Матеріали направлені  до правоохоронних органів. За  недопущення фахівців Служби до перевірки передбачено штраф 34 тисячі гривень.

Шановні суб’єкти господарювання! Не варто створювати проблеми собі і перевіряючим органам. Держпродспоживслужба є тим контролюючим органом, який має право прийти на позапланові і планові перевірки. Тим паче, за зверненням громадян!

Завдання ж кожного суб’єкта господарювання налагодити таким чином виробництво і збут продовольчих товарів, щоб не наражати людей на небезпеку!

За інформацією Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області

вгору