Menu

За повідомленням  Головного управління ДПС у Полтавській області, станом на 01 вересня 2023 року зареєстровано 9 570 програмних реєстраторів розрахункових операцій (ПРРО)

За повідомленням  Головного управління ДПС у Полтавській області, станом на 01 вересня 2023 року зареєстровано 9 570 програмних реєстраторів розрахункових операцій (ПРРО), з них юридичними особами – 271, фізичними особами-підприємцями – 9 299, а також 8 531 класичний реєстратор розрахункових операцій (РРО), з них юридичними особами – 2 743, фізичними особами-підприємцями –        5 788.

В. о. начальника Головного управління ДПС у Полтавській області                 Алла Рябкова у коментарі представникам місцевих медіа зазначила, що з початку серпня поточного року розпочалася масштабна інформаційно – роз’яснювальна кампанія щодо новацій податкового законодавства, у зв’язку з прийняттям Закону України від 30 червня 2023 року № 3219-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану», в частині реєстрації та застосування РРО/ПРРО. Податківці Полтавщини під час проведення щоденних зустрічей та сеансів телефонного зв’язку «гаряча лінія» інформують суб’єктів господарювання про останні зміни                      у податковому законодавстві та  консультують щодо порядку реєстрації та особливостей застосування РРО та/або ПРРО.

У Головному управлінні ДПС у Полтавській області звертають увагу суб’єктів господарювання, що в розділі "Онлайн-навчання" офіційного вебпорталу ДПС вони мають можливість ознайомитись із відповідями на актуальні запитання, зокрема з інструкціями щодо використання програмних та класичних РРО: https://tax.gov.ua/baneryi/onlayn-navchannya/zastosuvannya-rro-prro/.

Головне управління ДПС у Полтавській області

 

вгору