Menu

Дізнайтеся, кому доступна виплата та як її отримати

Через постійні обстріли та бомбардування прифронтових територій, зокрема у Сумській та Харківській областях, місцевою владою була запроваджена евакуація громадян. При цьому деякі категорії українців підлягають примусовій евакуації.

Через це, уряд спільно з ЮНІСЕФ прийняли рішення, яке дозволить запровадити додаткову фінансову допомогу для родин з дітьми з вразливих категорій, які евакуюються з зазначених регіонів. Новий спільний проєкт Мінсоцполітики та Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ), спрямований на екстрену додаткову підтримку таких родин. Про це повідомила пресслужба Міністерства соціальної політики.

Фінансова допомога для евакуйованих мешканців Харківської та Сумської областей: кому доступна?

Виплати будуть доступні сім’ям з дітьми, які з 1 травня 2024 р. підлягають обов’язковій евакуації, а до евакуації проживали на території Сумщини й Харківщини та належали до однієї чи кількох з перелічених категорій (отримували відповідні виплати від Мінсоцполітики):

– у складі сім'ї є особа або дитина з інвалідністю до 18 років;

– сім'я є багатодітною з дітьми до 18 років;

– дітей виховує одинока мати/одинокий батько;

– сім'я з дітьми до 18 років є малозабезпеченою.

Як отримати?

Якщо сім’я евакуюється засобами, організованими ОВА, додатково звертатись по отримання даної допомоги не потрібно, виплату буде здійснено автоматично.

Якщо родина, в рамках обовʼязкової евакуації, виїжджає в безпечніше місце самостійно, після евакуації їй необхідно звернутися до найближчого управління соціального захисту в громаді, до якої вона переїхала, та подати на місці відповідну заяву щодо виплат.

Кошти одноразової грошової допомоги зараховуватимуться на рахунок одного з членів сім’ї-отримувача допомоги. Також кошти можна буде одержати через Укрпошту.

вгору