Menu

Цього року Полтавська обласна військова адміністрація запустила новий портал.

Під час його розробки врахували всі вимоги до кібербезпеки, адаптивності та дизайн-коду офіційних порталів органів державної влади. А відтепер на порталі доступні чотири нові електронні послуги та сервіси, які можна отримати за допомогою Дія.Підпису або КЕП. Спростили доступ до інформації.

Перелік нових електронних послуг містить:

  • Електронне звернення до ОВА
  • Запит на публічну інформацію до ОВА
  • Звернення до Державного архіву Полтавської області 
  • Подання проєкту до Портфелю інвестиційних пропозицій Полтавської області

Відтепер усе це можливо в режимі онлайн.

«Використання сучасних інформаційних комунікаційних технологій забезпечує високу якість та доступність електронних послуг для громадян та підприємців. Запровадження електронних послуг та сервісів мінімізує контакт громадянина з чиновником, дає змогу зекономити час на візит до установи, унеможливлює корупційні схеми, автоматизує процес обробки звернень та підвищує рівень захисту даних», — наголосив заступник начальника Полтавської облвійськадміністрації з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації (CDTO) Ігор Панченко.

Крім цього, для бізнесу доступна послуга подання проєкту до Портфелю інвестиційних пропозицій Полтавської області. Портфель — це база даних і сформований на її основі презентаційний каталог, що дає змогу просувати та рекламувати активні інвестиційні можливості області для пошуку й залучення потенційних партнерів і ресурсу для реалізації ініціатив. Щоб додати свій проєкт, представники бізнесу мають надіслати заповнену анкету інвестиційного проєкту та накласти підпис. Наразі до Портфелю інвестиційних пропозицій подано 18 проєктів. З них через портал — п’ять проєктів.

Сервіс електронного звернення до Державного архіву Полтавської області дає змогу швидко, зручно й із будь-якої точки світу отримати архівні документи, що підтверджують факт народження, одруження, смерті людини, розірвання шлюбу (якщо реєстрація відбулася до 1946 року).

«Від початку вересня через сайт Полтавської ОВА до нас надійшло 8 генеалогічних запитів. Це звернення від жителів Полтавської, Харківської, Чернівецької областей та міста Київ. Запровадження онлайн-сервісів значно спрощує доступ громадян до наших послуг», — розповіла директор Державного архіву Полтавської області Валентина Гудим.

Для подання онлайн-запиту потрібно заповнити відомості про запитувача довідки та запитувану особу й підписати його. Відповідь надійде на електронну адресу або поштою. Сервіс доступний за посиланням: https://poda.gov.ua/archive-transcript-request

Проєкт реалізовано Полтавською ОВА за підтримки IT-команди NIX.

 

вгору